måndag 21 mars 2011

Courtney Cox SG

Född 2004
e. Camiell Flamingo Z – Cortez – Callaghan
Kakan är född på Skinnarbo Gård hos Pia Andersson och Göran Ignell. Kakans mamma Careless Whisper tävlades av min mamma upp till 1.40. ”Vespan” var en riktig speeder, det var inte många som kunde slå henne när det var dags för tidshoppning. Hon var dock bara drygt 160 cm i mankhöjd så man kan ju undra varför Kakan har blivit nästan 175 cm???
När Kakan var föl och bodde hos Pia och Göran så var det så att Mamma red och tävlade deras häst Mascarpone och som lön för mödan fick välja ett av deras årsföl. Valet var inte direkt svårt eftersom Kakan redan som föl hade enorm utstrålning och dessutom var en avkomma till Vespan.
Kakan är den vackraste, lydigaste mest kärleksfulla häst som finns, hon har bara ett problem, men det är desto större. Hon är hysteriskt livrädd för andra hästar. Vi jobbar hårt med detta men framridningar är ett jätteproblem. Vi hoppas ändå att detta skall bli hanterbart för vi tror på henne. Hon gjorde ett par starter med Fiffi Jonsson som 4-åring (2008)men skadade sig senare och har inget gjort sedan dess. Nu är det dock dags igen och vi gjorde tävlingsdebut på Eken i början av mars 2011.


// Loppan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar