måndag 23 april 2012

Monday morning

Har spenderat helgen på Söderköpings RS och byggt banor. Vädret har inte varit strålande precis så banan har varit sörjig som attan men faktiskt ändå blivit bättre och bättre under helgen. Men men, bor man i Sverige och anmäler sig till en utomhustävlig så här års kan man ju räkna med att risken är ganska stor att banan inte är direkt supertorr. Har man dessutom otur med vädrets makter så är det som det är. Personligen så tycker jag inte det är någon fara, det är ju bara att tvätta av sin lilla häst när man kommer hem och detsamma med utrustningen. Så länge inte underlaget på banan blir direkt dåligt tycker jag faktiskt inte det är något att gnälla om alls!

Det är ändå rätt typiskt kan man tycka att idag skiner solen från en klarblå himmel. Why???

Amanda och Morfar (som har namnsdag idag, Grattis!) tog en tur till Eksjö med Visse och Ossy på lördagen. Av någon anledning hade Papsen räknat lite fel på tiden så de skulle ge sig iväg kl 4 på morgonen??? Snäll Mor som jag är gick jag upp 03.30 och gjorde äggmackor till Barnet att ta med sig till frukost. Eftersom de åkt i vääääldigt god tid var de klart först på tävlingsplatsen denna gång. Någon gång ska man ju vara det också.
Själva tävlandet gick väl inte helt strålande. Visse som är i en period där han testar lite mycket saker och trasslar till det både för sig själv och sin ryttare lyckades bli utvägrad i sin start i 1.10. När det sedan efter många timmars väntan sedan var dags för Ossys 1.30-klass så började han med att studsa som en B-ponny fram till hinder nr 1 och riva det. Amanda blev lite sur på honom och kickade till honom i magen. Då blev han sjövild och dundrade igenom resten av banan i 100 knyck och lyckades få med sig ett par hinder till på vägen. Amanda var ändå konstigt nog ganska nöjd med båda hästarna när de äntligen kunde packa in och åka hem efter en mycket lång tävlingsdag i Eksjö.
(Ryktet säger att Morfar filmade Ossys 1.30 start, så vi får se om den hamnar här vartefter)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar