måndag 19 mars 2012

LFK

I helgen var vi med 2 av brorsorna i Linköping och tävlande, Ossy och Visse. Började bra med en nolla i 1m med Visse. I 1.10 blev det två ner och en lite stridig runda då han fastnar lite i bettet och blir svår att styra. Ossy stampade runt 1.20m med ett nedslag.
Många hade problem med en del av de tittiga hindren men som tur är så är ingen av bröderna trasslig på det viset utan hoppar alla typer av läskigheter.
Igår så skulle Visse bara hoppa en 1.10m på morgonen. Började banan jättefint men kom fram till kombinationen som låg lite svårt ur sväng ett par galoppsprång från utgången och dessutom oxer in. Detta blev för svårt för den lille mannen och han sprang på sidan om B-hindret. Hem och träna på hinder i kombinationer och serier och sedan nya tag helt enkelt.
Tjock-Ossy (som inte är så tjock längre utan bara allmänt snygg) fick ett ner i 1.20m igen och skulle sedan in i 1.30m. Banan började med en ganska rejäl trippelbarr som Ossy formligen exploderade över. Loppan höll på att hamna uppe på läktaren och tappade helt balansen, tyvärr åkte då översta bommen på hinder nr 2 och 3 i backen. Med barnet ordentligt nere i sadeln igen gick det bättre och resten av banan gick utan större problem. Fick dock inte riktigt plats i ena kombinationen så han rev en bom på B-hindret.
Nu blir det att träna mycket styrka och lydnad med den stora killen så han orkar ordenligt utan att tjafsa med bettet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar